Podnikněte kulinářskou pouť za slovenskými specialitami. Slovenská kuchyň je známa moukou, bramborami, vepřovým masem, zelím a mléčnými produkty. Přesto je slovenská gastronomie různorodá, jelikož prezentuje kulinářskou rozmanitost v srdci Evropy.
Regionální jídla jsou pestrá jako krajina samotná. Na jihu Slovenska si můžete povšimnou silný vliv maďarské kuchyně ale také speciality z nabídky ryb v dunajských vodách. Nachází se zde mnoho vinařských oblastí. Severní část se kvůli drsnějším klimatickým podmínkám více orientuje na bramborová jídla a mléčné produkty. Slovenské lesy poskytují různé druhy hub a lesního ovoce, svou dlouholetou tradici má i včelařství.
Co pro Japonce znamená sushi, nebo pro Italy pizza, to znamenají pro Slováky halušky.
Nejlepší bryndzové halušky najdete v tzv. kolibách po celém Slovensku. Navštivte například Slovenskou kolibu, přímo v srdci střediska Jasná. Pokud toužíte ochutnat spíše světová jídla Le Griffon v Piešťanech nebo Fou Zoo v Bratislavě nabízejí zajímavá a chutná jídla.